miércoles, 7 de marzo de 2012


L’Alcalde Xavier Trias visita Projecte Home Catalunya
Xavier Trias, Alcalde de Barcelona, juntament amb  Cristina Iniesta, Delegada de Salut, van visitar el passat 3 de març el Centre que Projecte Home Catalunya té a Barcelona. Durant la visita van estar acompanyats per Antoni Castella i Contxita Solé, vicepresidents de la Fundació,  Luis del Olmo, membre fundador de l’entitat, Josep Mª Bosch Aymerich, patró,  Oriol Esculies, director de Projecte Home, Sònia Font, directora del Centre de Barcelona, Mercedes Galán, coordinadora del mateix Centre i un grup de persones i familiars en tractament, voluntaris i terapeutes.
Projecte Home ha atès 308 persones i els seus familiars per drogodependències i altres addiccions residents a la ciutat de Barcelona, que correspon al 24% del total de persones ateses durant l’any 2011 als diversos centres d’atenció de l’entitat.
·                         El 88% són homes (12% dones).
·                         La mitja d’edat és de 29 anys; suposant un 82% els majors de 23 anys (Perfil adult) i un 18% menors de 23 anys (Perfil adolescent-jove).
·                         Substància principal de consum que motiva la demanda d’ajut:

L’entitat també disposa de 2 pisos de reinserció social al barri del Born (Ciutat Vella), així com desenvolupa diversos programes de prevenció a centres educatius i accions formatives i de sensibilització a la ciutat comtal.
L’alcalde va poder conèixer la realitat de les addiccions de primera mà a través de les persones que estan en tractament i les activitats que realitza Projecte Home al Centre de Barcelona, i que li van transmetre la necessitat de dotar de més respostes degut a l’increment de les demandes d’ajuda al municipi i d’una major coŀlaboració entre l’ajuntament i l’oenegé.
L’Alcalde Xavier Trias acompanyat de la Dra. Cristina Iniesta amb Oriol Esculies, Antoni Castella, Contxita Soler, Luis del Olmo, Sònia Font, Mercedes Galán, Antoni Bosch, Roser Viure i una representació de familiars, usuaris, voluntaris i treballadors de Projecte Home Catalunya.

1 comentario:

  1. Gracias, Manuel, por tu publicación. Me siento orgulloso de mis casi tres años como voluntario de P.H... y de haber salido en esa foto, que más que una simple foto en sí, significa que las Administraciones públicas deben dedicar más dinero a las ONG que trabajan cada día sin apenas recursos. Y PH se lo merece. Rescatar a una persona del mundo de la droga no tiene precio.

    ResponderEliminar