martes, 6 de septiembre de 2011

                            FRICANDÓ DE PEIX AMB LLAGOSTINS I MOIXERNONS                                                        
POR MONTSE URETA ARIS

Comenzamos la temporada con un plato fuerte. Aunque parezca un plato complicado, sólo es cuestión de tiempo. Animáos que os va a gustar.


INGREDIENTS.
 -Un lluç mitjanet.
-1/2 kg de llagostins
-2 cebes grosses
-100 gr (aprox) de moixernons
-2 tomàquets
-1 copeta de conyac
-una pastilla caldo avecrem
-una picada(all, pa fregit, pinyons, ametlles, avellanes i julivert )

MANERA DE FER-HO
 El primer que es fa es fregir una miqueta els llagostins en una paella i reservar-los en un plat a banda.
Sales i enfarines els talls de peix ( pot ésser lluç o rap, amb els dos queda bo. Els talls no han d'ésser prims doncs si no es poden desfer al fer-los amb la salsa i en el mateix oli d'haver fregit els llagostins, els fregeixes, no gaire, només perquè agafin una mica de consistència amb la farina. Els treus i reserves a banda.
En la paella d'haver fregit el peix ara hem de fer la salsa de fricandó. ( Si veus que l'oli t'ha quedat cremat o fosc o amb farina cremada, el treus i poses oli nou i li afegeixes una cullaradeta del "usat" per tal de que doni el gust d'haver fregit el peix i els llagostins). Ratlles 2 cebes grosses i les poses a fregir en aquest oli a foc suau.

En un pot poses a escalfar una mica d'aigua, quan estigui bullint, l'apagues i afegeixes el moixernons per tal que s'escaldin i s'hidratin.
Quan la ceba està a mig fer, li afegeixes els moixernons. ( L'aigua dels moixernons no la llencis, que després l'aprofitarem ).Quan la ceba ja esta fregideta, hi afegeixes un parell de tomàquets ratllats. Quan el tomàquet està a mitja cocció, li afegeixes una copa petita de conyac. Quan el conyac s'evapori i el tomàquet estigui ja fregit, hi afegeixes aigua ( no posis gaire, doncs el peix haurà d'estar només 5 minuts, per tant, posa la que vegis que et fa falta per a travar la salsa del fricandó ) amb una pastilla de caldo avecrem de peix i 3-4 cullerades de l'aigua dels moixernons per fer sabor.
Ara s'ha d'afegir la picada ( all, pa fregit, pinyons, ametlles, avellanes i julivert ), li tires a la salsa, i això la farà espessir  i li donarà gustet.
Quan vegis que la salsa comença a estar ja travadeta, li afegeixes el peix i els llagostins, i els deixes bullir uns 5-7 minuts ( sobretot que no se't passi el peix, que a mi l'altre dia em va quedar una mica massa fet ).
Apa, bon profit !!!

2 comentarios:

  1. Fa poc vaig menjar aquest plat en el restaurant "Els Pescadors" de Barcelona i aquest Sant Esteve la aprovaré de fer, a veure com surt.

    ResponderEliminar
  2. Gràcies, Óscar, pel teu comentari. Espero que et surti bé.

    ResponderEliminar