viernes, 18 de septiembre de 2009

ELS MÉS PETITS I EL SEU PRIMER DIA D'ESCOLA


Per: Maribel Valldeperas

Ja hi tornem a ser. Tots estem nerviosos nens, pares i mestres.
Els primers moments en un curs de P-3 són una mica caòtics. Els nens ploren desconsolats, els pares els deixen amb el cor encongit i els mestres intentem no perdre els papers enmig de tan enrenou.
Passats els primers moments i un cop torna la serenor (bé, per dir-ho d’alguna manera) podem anar-nos coneixent una mica.
Amb els petits és força fàcil captar-los l’atenció. Una titella pot fer miracles.
Nosaltres a la classe tenim a la Taquetes. És una simpàtica titella que fa a la vegada de mascota de la classe.
Ens ha saludat a tots i ens ha deixat escoltar la seva alegre cançó.
Ha estat oli en un llum. La Taquetes ha aconseguit arrencar les primeres rialles i les mirades dels petits han començat a il•luminar-se amb la seva màgia.
És un bon moment per començar a explicar-nos com ha anat l’estiu i en rotllana comencem a encetar el que acabarà sent un debat força difícil de controlar des del paper de moderador que em toca fer a mi. Però la cosa pinta bé. JA NO PLORA NINGÚ!!!
Aquests moments de calma no duren massa, ja que a cada canvi d’activitat hi ha petits que es troben perduts i reinicien el seu plor.
De mica en mica i a mida que passin els dies ,aquest desconsol va minvant.
Després d’esmorzar, de fer una petita obra d’art, de compartir pati amb altres companys d’escola, de jugar amb les joguines de la classe,…, ha arribat l’hora de retrobar-se amb els de casa.
A la tarda tot torna a començar.
Han estat unes primeres hores molt intenses i al mateix temps molt especials.

No hay comentarios:

Publicar un comentario