lunes, 21 de septiembre de 2009

¿LA NOSTRA AMIGA LA INFORMÀTICA?





A la societat actual la gran importància que té la Informàtica i, sobre tot, Internet, ha propiciat que els nostres fills tinguin accès a una red mundial que els aporta una gran quantitat de coneixements, d'entreteniments i de relacions amb multitut de persones. Ara bé, també estan exposats als perills d'un medi tan poderòs que, en casos extrems, podria abstreure'ls de la realitat.

Com a pares i educadors és molt important vetllar perquè els adolescents no perdin les habilitats socials com jugar a l'aire lliure, reunir-se, parlar amb els amics...

Tinguem en compte que les relacions mitjançant internet són molt atractives perquè poden establir molts contactes sense gaire compromís.

Es tracta de que des de la FAMÍLIA i L'ESCOLA es col.labori per omplir la vida dels nens de CONTINGUTS i VALORS.

Des del nucli familiar cal educar des de la CONFIANÇA i des de L'AFECTE perquè el nen sàpiga que es pot sentir segur parlant amb els pares.

Es molt important que els pares tinguin MOLT CLAR alguns aspectes:

1 És CONVENIENT que els ordinadors estiguin en llocs comuns de la casa, i que no passin les hores sols amb l'ordinador. La presència dels pares ha de ser entesa pels nens com una cosa natural i plena de confiança. Aixó sí, aquesta relació s'ha d'establir des de ben petits. No podem pretendre que els nois i les noies adolescents ens tinguin confiança i ens parlin si no ho hem fet des de els primers anys de la seva vida.

2 La pràctica D'ESPORTS A L'AIRE LLIURE és FONAMENTAL pel seu desenvolupament físic y social

3 Cal conèixer adreces on es poden denunciar possibles infraccions a Internet per part de persones o entitats alienes al nen: http://www.protegeles.com/

Si veritablement els nostres fills són tan importants com diem, ens hem de mentalitzar que des de que neixen necessiten el nostre amor però també la nostra guia que ha de ser constant, i, moltes vegades, la nostra negativa a algunes demandes que ens fan. El NO també educa.



1 comentario:

  1. gracias por los consejos....la vida está muuuu mala en según qué aspectos, y creo que internet es una arma que si no la sabes utilizar, puedes hacerte daño a ti mismo (o a los tuyos).

    ResponderEliminar