miércoles, 4 de mayo de 2011

UN VIATGE CAP A L'INFERN


Vaig estar veient ahir al canal 33, una altre dels meus orificis d’oxigen televisiu, un reportatge  titulat Viatge cap a l’ infern iemenita. Semblava que estaves visionant una peli d’aquelles d’esclaus, però era tot real.

El documental ens permet conèixer quin és el tràgic destí d’alguns habitants d’ Etiòpia i Somàlia que intenten escapar de la misèria a la que viuen al seu païs.
És tan gran la pobresa que pateixen que durant el reportatge afirmen amb tota claredat que prefereixen morir en el viatge que continuar vivint allà.
Per poder travessar en vaixell el golf d’ Eden (no es podia dir d’una altra manera!) han de pagar els contrabandistes i viure un autèntic infern (les imatges són molt expressives i dures) per arribar, si és que arriben a les costes del Iemen a on, segurament els estaran esperant per ficar-los a la presó.
El documental, encara que molt dur, s’ha de veure per tal de ressenyar, una vegada més fins a on arriba el patiment de moltes persones del planeta.

Aquest és l'enllaç per veure el reportatge. No us ho perdeu!

1 comentario:

  1. Impresionant el documental. Gracies per fer referencia al teu blog, sembla que està amagat aquest reportatge per la red.

    josracer@gmail.com

    ResponderEliminar